Grillowane udka z kurczaka ze słodką cebulą i papryką

Grillowane udka z kurczaka ze słodką cebulą i papryką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 913 kalorii, 57g białka, oraz 66 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz kapary, oliwę z oliwek, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone udka z kurczaka z koprem włoskim, cebulą i pieczoną czerwoną papryką, Grillowany łosoś ze słodką cebulą i czerwoną papryką, oraz Grillowane pieczarki Portobello, słodka papryka i czerwona cebula.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę i paprykę, przykryć, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo soczyste i prawie miękkie, 16 do 20 protokół.
Dodaj Port, kapary, i tymianek; mieszać często, odkryte, aż cała ciecz odparuje i warzywa są bardzo miękkie i słodkie i zaczyna się brązowy, 25 do 35 minut dłużej.
Zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Do 2 godzin przed podaniem, w patelni 8 - do 10-litrowej na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia 3-litrową wodę. Kurczaka opłucz, usuń nadmiar tłuszczu i zanurz we wrzącej wodzie. Powrót wody do wrzenia, następnie przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż mięso nie jest już różowy w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), o 15 protokół. Wyciągamy kurczaka z wody, odcedzamy i osuszamy. Rezerwy bulionu do innego użytku.
Posyp obie strony kurczaka solą i pieprzem.
Połóż uda, skórę w dół, na naoliwionym grillu na solidnym łóżku średnio wysokich węglach lub średnio wysokich ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę tuż powyżej poziomu grilla tylko 3 do 4 sekund); przykryj grill gazowy. Gotować kurczaka, obracając raz, aż rumiane z obu stron, 5 do 9 minut w sumie.
Przełożyć na talerz. Łyżka mieszanki cebuli i pieprzu na kurczaka i posypać natką pietruszki.
Parowanie wina: wytrawny, owocowy ros o ostrej kwasowości.
Uwagi: Parboiling kurczaka eliminuje flare-ups na grillu. Możesz przygotować mieszankę cebuli i pieprzu przez krok 1 do następnego dnia; wymieszać na małym ogniu, aby się nagrzać. Możesz przygotować kurczaka w Kroku 2 do 2 godzin z wyprzedzeniem; ostudzić, przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej, a następnie grillować, aby podawać na gorąco.