Grillowane steki z tuńczyka z sosem koperkowym
Grillowane steki z tuńczyka z sosem koperkowym to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatarian przepis z 2 porcjami. Za $3.29 za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten hor d ' oeuvre ma 493 kalorii, 11g białka, oraz 40g tłuszczu na porcję. 46 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 22 minuty. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Jeśli masz pod ręką grube steki z tuńczyka, ocet z białego wina, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Masłem Cebulowo-Koperkowym, Grillowane steki z tuńczyka z sosem cytrusowo-imbirowym, oraz Steki z łososia z sosem koperkowym.
Instrukcje
Połącz sok z cytryny z 1/2 szklanki oliwy z oliwek w zamykanej plastikowej torbie; uszczelnij i wstrząśnij.
Dodaj steki z tuńczyka i przechowuj w lodówce do marynowania, gdy grill się nagrzeje.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu, aby uzyskać wysoką temperaturę i lekko naoliwić ruszt.
W misce ubij brązową musztardę, musztardę w proszku, cukier, ocet i 1/3 szklanki oliwy z oliwek; dodaj koperek.
Wyjmij tuńczyka z marynaty i wyrzuć marynatę; gotuj steki na rozgrzanym grillu, aż ryba łatwo się łuszczy widelcem, około 6 minut z każdej strony.
Skrop steki sosem musztardowo-koperkowym do podania.
Polecane wino: 1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto, Napój Alkoholowy, Składnik, Pinot Noir, Wytrawne Czerwone Wino, Wino Musujące, Kategoria Produktów Spożywczych, Merlot, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Pinot Grigio, Puszka Brzoskwiń, Odsączonych, Typ Elementu Menu, Wino Różane, Gruener Veltliner
Białe wino, napój alkoholowy i składnik to moje najlepsze typy steków z tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Olivier Leflaive Puligny-Montrachet z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 54 dolarów za butelkę.
Olivier Leflaive Puligny-Montrachet
To wspaniałe wino o bardzo wyraźnych aromatach: pasta migdałowa, paprocie, egzotyczne owoce, białe kwiaty o dyskretnej kwasowości na podniebieniu i gładkim, imponująco długim finiszu. Wino jest winifikowane zgodnie z zasadą" cuvée ronde", co oznacza mieszanie win z różnych i uzupełniających się partii. W ostatnich rocznikach mieszanka składa się z 12 różnych działek w nazwie Puligny-Montrachet.