Grillowane Prosciutto zawijane figi faszerowane kozim serem
Grillowane Prosciutto owinięte figi Nadziewane kozim serem wymaga około 20 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,75 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu. Działa dobrze jako niedroga przystawka dla 4 Lipca. 161 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz ser kozi, ocet balsamiczny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Kozi ser Nadziewane figi zawinięte w Prosciutto, Kozi Ser I Prosciutto Owinięte Figi, oraz Grillowane Prosciutto owinięte figi Nadziewane gorgonzolą Dolce.
Instrukcje
Rozgrzej grill i szczotkuj szczotką do grilla, aby usunąć nadmiar crud i tłuszczu. Po szczotkowaniu, Uruchom olejowany ręcznik na ruszcie, aby podnieść rozluźniony crud lub sadzę.
Każdą połowę fig skropić octem i napełnić każdy środek fig kozim serem.
Posyp kilka płatków zmiażdżonej czerwonej papryki, jeśli używasz, na wierzchu koziego sera i owinąć każdą figę plasterkiem prosciutto. Pomaluj na zewnątrz każdą figę bardzo lekko oliwą z oliwek.
Figi umieścić na chłodniejszym miejscu rozgrzanego grilla. Chodzi o to, że chcemy grillować figi delikatnie, aby gotować figę przez całą drogę, ale nadal uzyskać znak Na Zewnątrz. Grilluj figi ze wszystkich stron, aby prosciutto zaczęło być chrupiące, a figa czuje się miękka po ściśnięciu, około 5 do 6 minut.
Podczas gdy figi są grillowania, w dużej misce, wrzucić rukolę z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, trochę octu balsamicznego i Parmigiano-Reggiano. Smak i w razie potrzeby dodać sól. Układaj na pojedynczych talerzach lub półmisku i top z figami.
Skropić kilka kropli balsamicznych na każdej figi i podawać.