Grillowane piersi kurczaka ze świeżą salsą truskawkową

Grillowane piersi kurczaka ze świeżą salsą truskawkową wymaga ok. 2 godziny i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 394 kalorie, 37g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Mieszanka chili w proszku, cukier, ocet malinowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowane Piersi Z Kurczaka Z Salsą Śliwkową, Grillowane piersi z kurczaka z salsą miodową, oraz Grillowane piersi z kurczaka z salsą Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Funt połówki piersi kurczaka z młotkiem do mięsa, aż 1/2 cala grubości. Doprawić solą i pieprzem i umieścić w zamykanej plastikowej torbie lub małym naczyniu do pieczenia.
Ubić razem 1 serrano chile, czosnek, chili w proszku i 2 łyżki octu malinowego w małej misce.
Ubijamy oliwę do momentu włączenia, następnie zalewamy marynatą piersi kurczaka, wyciskamy nadmiar powietrza i zapieczętowujemy.
Umieścić w lodówce i marynować przez 2 do 3 godzin.
Podczas gdy kurczak marynuje, do miski Wrzuć truskawki z miętą i cukrem. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 godzinę, a następnie złożyć w pozostałych Serrano chile, czerwona cebula, i 2 łyżki octu malinowego. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Salsę pozostawić w temperaturze pokojowej na 20 minut przed podaniem.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko ruszt olejowy.
Wyjąć piersi kurczaka z marynaty i otrząsnąć nadmiar. Wyrzucić pozostałą marynatę. Gotuj kurczaka na grillu, aż nie będzie już różowy w środku, a soki będą czyste, od 3 do 5 minut na stronę.
Podawać z salsą truskawkową i odrobiną kwaśnej śmietany.