Grillowane krewetki w cieście z czarnej fasoli i sosie z kolendry

Grillowane krewetki w cieście z czarnej fasoli i sosie z kolendry
Grillowane krewetki z ciasta z czarnej fasoli i sosem kolendrowym wymagają ok. 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 11g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka oliwy z oliwek, wina, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Grillowany stek z sosem pomidorowym i pieczoną krewetką, czarną fasolą i sałatką Orzo, Ciasta z krewetkami i białą fasolą z sosem pieczonym czosnkiem, oraz Chipotle słodkie ziemniaki i czarna fasola Quinoa ciasta z kremowym sosem awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Torty Z Czarnej Fasoli
2
Włożyć czarną fasolę do zimnej wody na przykrycie. Moczyć przez noc lub przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Handlowiec Joe'a )(Handlowiec Joe'a )
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Odcedzić, spłukać, umieścić w dużym garnku i przykryć świeżą zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, odtłuścić pianę, a następnie gotować na małym ogniu przez około 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
W razie potrzeby dodaj więcej wody, aby fasola była przykryta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
W międzyczasie podgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać cebulę, paprykę i czosnek i gotować przez 2-3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodaj warzywa, wraz z miodem, octem, chili w proszku i kminkiem, do fasoli i dalej gotuj na wolnym ogniu. Gdy fasola jest dość miękka i zaczyna się rozkładać, doprawić solą i pieprzem. Kontynuuj gotować, aż fasola będzie kremowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
8
Usunąć mieszaninę fasoli z ciepła i szczepu, zastrzegając ciecz. Puree w robocie kuchennym, a następnie przenieść do blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
9
Rozłóż puree równomiernie i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Uformuj puree w małe ciastka w kształcie krążków hokejowych (użyj około 1/2 szklanki na ciasto). Konsystencja jest idealna, jeśli jest wystarczająco wilgotna, aby zebrać się w kulkę, ale nie tak mokra, aby mieszanina przyklejała się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Rozgrzej piekarnik do 204°. Aby zakończyć ciasta, lekko odkurzyć je mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Rozgrzej średnią patelnię (lekko pokrytą olejem) na średnim ogniu. Smażyć ciasta na tyle długo, aby uzyskać ładną skórkę z każdej strony. Gdy są gotowe do podania, umieść je na blasze do pieczenia w piekarniku do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Dekoruj łyżką kwaśnej śmietany i gałązką kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
13
Krewetki Z Grilla
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki Z GrillaKrewetki Z Grilla
14
Szaszłyki namoczyć w gorącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
15
W średniej misce, połączyć oliwę z oliwek i przyprawy. Wrzucić krewetki z tej marynaty i przechowywać w lodówce, podczas gdy zrobić sos kolendrowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
Włącz brojlery lub zapal grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
17
Miejsce 4 krewetki na każdym szaszłyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
18
W międzyczasie podgrzej ciasta z czarnej fasoli.
19
Broil lub grill krewetki 2-3 minut z każdej strony, aż tylko gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
20
Wyjąć ze szaszłyków, ułożyć na czterech talerzach i skropić ciepłym sosem kolendrowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
21
Podawać z cieście z czarnej fasoli.
22
SOS Kolendrowy
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
23
Umieść szalotkę, skórkę pomarańczową i sok, wino, ocet i kolendrę w małym rondlu i zagotuj na średnim ogniu. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 2 lub 3 łyżek stołowych. Gdy jest jeszcze gorący, ubij w zmiękczonym maśle przez łyżkę, aż sos będzie emulgowany (będzie wyglądał na gęsty i kremowy). Wymieszać posiekaną kolendrę i doprawić solą i pieprzem do smaku. Przykryj i utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
24
Smak
25
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
26
Susan Spicer urodziła się w Key West na Florydzie i mieszkała w Holandii do siódmego roku życia, kiedy jej rodzina przeniosła się do Nowego Orleanu. Mieszka tam do dziś i jest właścicielką dwóch restauracji, Bayona i Herbsaint. To jej pierwsza książka kucharska.Paula Disbrowe była kucharką w Hart & Hind Fitness Ranch w Rio Frio w Teksasie. Wcześniej przez dziesięć lat pracowała jako pisarka kulinarna i podróżnicza. Jej prace ukazały się m.in. w New York Times, Food & Wine i Saveur.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ranch DressingRanch Dressing
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku227Orzechy dowolne (posiekane)czarna fasola, zebrana czysta i opłukanaczarna fasola, zebrana czysta i opłukana5(zima)masło zmiękczonemasło zmiękczone0(może być lub przeglądać)cayennecayenne0(może być lub przeglądać)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania2(zima)posiekana kolendraposiekana kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek lub oleju kukurydzianego, plus więcej do smażeniaoliwa z oliwek lub oleju kukurydzianego, plus więcej do smażenia1sprigŚmietana i kolendra jako ozdobaŚmietana i kolendra jako ozdoba1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1(może być lub przeglądać)kolendra mielonakolendra mielona0(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1(może być lub przeglądać)starta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa1małezielony dzwonek lub pieprz poblano, drobno posiekanyzielony dzwonek lub pieprz poblano, drobno posiekany0(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz1( bakłażany)szalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana2(zima)ocet winny sherryocet winny sherry161 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejlub duże krewetki bez głowy, obrane i deveined (pozostawiając ogony nienaruszone)lub duże krewetki bez głowy, obrane i deveined (pozostawiając ogony nienaruszone)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1małecebula żółta, drobno posiekanacebula żółta, drobno posiekana

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn