Grillowane krewetki Kabobs ze świeżymi ziołami
Grillowane krewetki Kabobs ze świeżymi ziołami może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Na 4,46 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, olej roślinny, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane krewetki Kabobs ze świeżymi ziołami, Grillowany stek ze świeżymi ziołami ogrodowymi, oraz Grillowana polędwica wołowa ze świeżymi ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Liście z gałązek rozmarynu zdjąć, pozostawiając 1 cal liści na górze; odstawić. Odmierz 1 łyżkę liści rozmarynu; posiekać. W małej misce wymieszać posiekane liście rozmarynu i pozostałe składniki marynaty.
Zawiń liść bazylii wokół każdej krewetki. Dla każdego kaboba, krewetki wątku, squash pół, pomidor i ząbek czosnku na przemian na łodydze gałązki rozmarynu, pozostawiając 1/4-calowy odstęp między każdym kawałkiem. (Zacznij gwintować na końcu łodygi, przeciągając do liści na górze.)
W ungreased 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia, umieścić kabobs.
Zalać marynatą kabobs. Przykryć i przechowywać w lodówce 20 minut.
Grill gazowy lub węglowy.
Usuń kabobs z marynaty; rezerwy marynaty.
Umieść kaboby na grillu. Przykryć grill; gotować na średnim ogniu około 12 minut, obracając i szczotkując marynatą 2 lub 3 razy, aż krewetki będą różowe. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.