Grillowane krewetki Jumbo z masłem czosnkowo-ziołowym
Grillowane krewetki Jumbo z masłem czosnkowo-ziołowym mogą być tylko bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga bazylii, masła, soli i pieprzu oraz pietruszki. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Lemony Herb-grillowane krewetki Jumbo, Grillowane krewetki Jumbo z masłem Kimchi-Miso, oraz Grillowane krewetki z pieczonym sosem czosnkowo-ziołowym.
Instrukcje
W małym rondlu połącz masło z natką pietruszki, bazylią, czosnkiem i szalotką i rozpuść na małym ogniu.;
Zapal grill lub podgrzej patelnię grillową. Połówki krewetki wzdłuż, pozostawiając je dołączone 1 cal poniżej głowy. Rozwal krewetki i rozłóż je. Doprawić solą i pieprzem, następnie obficie posmarować masłem ziołowym.
Grilluj krewetki na średnio gorącym ogniu, strona skorupy w dół, aż lekko zwęglone, o 1 minutę. Obróć i grilluj drugą stronę, aż lekko zbrązowieje, o 40 sekund. Obróć krewetki.
Posmaruj je obficie masłem ziołowym, posyp rumem i grilluj, aż ledwo się ugotują i bulgotają, o 1 minutę dłużej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.