Grillowane krewetki i muszelki
Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 12g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Mieszanka przegrzebki morskie, kreolski przyprawy, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Krewetki i przegrzebki, Grillowane krewetki i muszelki, oraz Grillowane krewetki i ananasy Kabobs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w małym, ciężkim rondlu na małym ogniu, aż mleko osiądzie na dnie rondla. Odcedzić pianę z topionego masła. Ostrożnie łyżka złoty płyn (masło klarowane) z rondla do innego małego rondla; wyrzucić mleko stałe.
Do klarowanego masła w rondlu dodaj cebulę, owoce morza i przyprawy do ryb, czosnek w proszku i sos paprykowy; dobrze wymieszaj.
Umieść przegrzebki i krewetki w szklanym naczyniu do pieczenia 12x8 cali (2-quart).
Wlać mieszaninę masła na przegrzebki i krewetki; włączyć do herbu.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Grill grzewczy. Gdy jest gotowy do grillowania, stojak na grill olejowy. Naprzemiennie wątku 3 przegrzebki i 2 krewetki na każdym z sześciu 12 do 14-calowych szaszłyki metalowe; rezerwa mieszaniny masła.
Umieść kabobs na grillu gazowym na średnim ogniu lub na grillu węglowym 4 do 6 cali od średnich węgli. Gotować 6 do 10 minut lub aż przegrzebki kolei nieprzezroczyste i krewetki kolei różowy, obracając raz i szczotkowanie często z mieszaniną masła. W razie potrzeby podgrzej mieszaninę masła przed szczotkowaniem kabobs. Doprowadzić pozostałą mieszaninę masła do wrzenia; podawać z kabobs.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Scarpetta Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.