Grillowane kotlety wieprzowe ze świeżą śliwką Chutney

Grillowane kotlety wieprzowe ze świeżą śliwką Chutney może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 31g białka, oraz 23G tłuszczu. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka zielonej cebuli, jędrne Dojrzałe czerwono-fioletowe śliwki, takie jak santa rosa, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać czerwone śliwki, można śledzić to danie główne z Plum Tarte Tatin jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane kotlety wieprzowe z chutneyem śliwkowym, Grillowane Kotlety Wieprzowe Z Chutneyem Śliwkowo-Imbirowym, oraz Grillowane kotlety wieprzowe ze świeżym sosem śliwkowym.
Instrukcje
Połowę śliwek posiekać. Umieścić połówki i posiekane śliwki, chile, i zielona cebula w głębokiej średniej misce; odstawić. Ocet mikrofalowy i 2 łyżki. cukier do gotowania na parze, około 30 sekund, następnie mieszaj, aż cukier się rozpuści. Umieść imbir, nasiona gorczycy, nasiona kminku, liść laurowy, zmiażdżoną kolendrę i 1 łyżeczkę. każda sól i pieprz w małej misce.
Podgrzać 2 łyżki. olej na małej patelni na średnim ogniu do połysku.
Dodaj mieszaninę imbiru i gotuj, mieszając, aż nasiona gorczycy zaczną pękać, 15 do 30 sekund.
Wyjąć z ognia i mieszać, aż nasiona kminku będą ciemniejsze odcień, 1 do 2 minut.
Dodać mieszaninę octu z cukrem. Wymieszać z mieszanką śliwkową i pozostawić chutney na co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin, mieszając od czasu do czasu.
W międzyczasie rozgrzej grill do średniej (350 do 450).
Połączyć pozostałe 1 łyżeczki. każda sól i pieprz, zmieloną kolendrę i skórkę z cytryny w misce. Około 20 minut przed podaniem natrzeć kotlety wieprzowe z pozostałym 1 1/2 łyżki. olej, następnie z mieszanką kolendry. Smak chutney i dodać więcej cukru, jeśli chcesz.
Grill mięso pokryte, obracając się raz, aż ledwo różowy w środku, 12 do 15 minut.
Przełożyć na talerz. Wymieszaj kolendrę z chutney. Ułóż kotlety wieprzowe na talerzach, a na wierzchu łyżkę chutney i soków.
* Zmiażdżyć nasiona moździerzem i tłuczkiem lub zamknąć w plastikowej torbie i uderzyć wałkiem do ciasta.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.