Grillowane kotlety wieprzowe ze świeżą śliwką Chutney

Grillowane kotlety wieprzowe ze świeżą śliwką Chutney
Grillowane kotlety wieprzowe ze świeżą śliwką Chutney może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 31g białka, oraz 23G tłuszczu. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka zielonej cebuli, jędrne Dojrzałe czerwono-fioletowe śliwki, takie jak santa rosa, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać czerwone śliwki, można śledzić to danie główne z Plum Tarte Tatin jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane kotlety wieprzowe z chutneyem śliwkowym, Grillowane Kotlety Wieprzowe Z Chutneyem Śliwkowo-Imbirowym, oraz Grillowane kotlety wieprzowe ze świeżym sosem śliwkowym.

Instrukcje

1
Połowę śliwek posiekać. Umieścić połówki i posiekane śliwki, chile, i zielona cebula w głębokiej średniej misce; odstawić. Ocet mikrofalowy i 2 łyżki. cukier do gotowania na parze, około 30 sekund, następnie mieszaj, aż cukier się rozpuści. Umieść imbir, nasiona gorczycy, nasiona kminku, liść laurowy, zmiażdżoną kolendrę i 1 łyżeczkę. każda sól i pieprz w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Zielona CebulaZielona Cebula
Nasiona KminkuNasiona Kminku
KolendraKolendra
Liście LauroweLiście Laurowe
OcetOcet
ImbirImbir
Papryka ChiliPapryka Chili
śliwkaśliwka
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Podgrzać 2 łyżki. olej na małej patelni na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj mieszaninę imbiru i gotuj, mieszając, aż nasiona gorczycy zaczną pękać, 15 do 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
ImbirImbir
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
4
Wyjąć z ognia i mieszać, aż nasiona kminku będą ciemniejsze odcień, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
5
Dodać mieszaninę octu z cukrem. Wymieszać z mieszanką śliwkową i pozostawić chutney na co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
OcetOcet
CukierCukier
śliwkaśliwka
6
W międzyczasie rozgrzej grill do średniej (350 do 450).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Połączyć pozostałe 1 łyżeczki. każda sól i pieprz, zmieloną kolendrę i skórkę z cytryny w misce. Około 20 minut przed podaniem natrzeć kotlety wieprzowe z pozostałym 1 1/2 łyżki. olej, następnie z mieszanką kolendry. Smak chutney i dodać więcej cukru, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Grill mięso pokryte, obracając się raz, aż ledwo różowy w środku, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Przełożyć na talerz. Wymieszaj kolendrę z chutney. Ułóż kotlety wieprzowe na talerzach, a na wierzchu łyżkę chutney i soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
KolendraKolendra
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
10
* Zmiażdżyć nasiona moździerzem i tłuczkiem lub zamknąć w plastikowej torbie i uderzyć wałkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Torby ZiplocTorby Ziploc
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn