Grillowane Kebaby Z Tuńczykiem
Grillowane kebaby z tuńczykiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 35 porcjami. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 8G białka, oraz 9g tłuszczu. 150 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, cebulę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowane Kebaby Z Tuńczykiem, Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), oraz Miso-Glazurowane Kebaby Z Tuńczykiem.
Instrukcje
Pokroić wszystkie ryby i warzywa na kawałki o podobnej wielkości; pomaga to wszystko leżeć płasko, gdy jest na grillu.2 marynować ryby i warzywa: aby zrobić marynatę, oczyścić cebulę, rozmaryn, czosnek, sól i pieprz w robocie kuchennym.
Mżawka w oliwie z oliwek podczas czyszczenia, nadal czyste, aż gładkie, około 1-2 minut.Marynatę zalać rybą i warzywami. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę i na noc.3 nitka na szaszłyki: podczas szaszłyku ryby i warzywa, przekłuć rybę o ziarno i wybierz kawałki warzyw, które są zbliżone do tego samego rozmiaru, co ryba. Jest to ważne, ponieważ jeśli kawałki mają różne szerokości, niektóre rzeczy zostaną zwęglone, a inne niedogotowane.Chcesz również być ostrożny podczas ładowania szaszłyków; łatwo jest dźgnąć się przez przypadek! Naprzemiennie kawałki ryby z kawałkami różnych warzyw, pozostawiając trochę miejsca między wszystkim. Dont tłum szaszłyk, lub części, które dotykają będzie gotować zbyt wolno.Zauważ, że przez nawlekanie szaszłyki z różnych warzyw i ryb, niektóre rzeczy będą gotowane mniej lub bardziej niż inne, jak niektóre rzeczy dłużej gotować niż inne. Jeśli chcesz, aby wszystkie twoje przedmioty były idealnie ugotowane, użyj oddzielnego szaszłyku do cebuli, jednego do tuńczyka, jednego do papryki itp.
Umieścić cebulę i paprykę w dół pierwszy, ponieważ trwają dłużej gotować.4 Grill na wysokim, bezpośrednim ogniu: przygotuj grill na wysokie, bezpośrednie ciepło. Oczyścić ruszty i wytrzeć je papierowym ręcznikiem, który został zamoczony w oleju roślinnym.
Połóż szaszłyki na grillu.Nie przesuwaj ich, dopóki kawałki ryby nie będą dobrze rumiane z jednej strony, około 3-6 minut.Następnie za pomocą szczypiec ostrożnie obróć szaszłyki i gotuj, aż będą smażone po drugiej stronie.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Skropić sokiem z cytryny lub podawać z cytrynowymi klinami.