Grillowane karczochy z kremowym winegretem szampańskim

Przepis na Grillowane karczochy z kremowym winegretem szampańskim można przygotować w około 44 minuty. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 294 kalorie, 3 g białka i 25 g tłuszczu każda. Za 1,56 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny na Czwarty Lipca. Mieszanka oliwy z oliwek, czosnku, soli koszernej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską i pierwotną. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 36%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Karczochy schłodzone z szampanem i winegretem szampańsko-miodowym, Sałatka z kurczakiem Fuji Jabłko z kremowym winegretem szampańskim i Sałatka z grillowanej piersi kaczki z winegretem szampańsko-miodowym.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Karczochy: W rondlu o pojemności 8 litrów zagotuj 8 szklanek wody na średnim ogniu. Do wody wyciśnij sok z cytryn i dodaj wyciśnięte skórki cytryny. Za pomocą nożyczek kuchennych usuń ciernie z końcówek liści karczocha.
Pokrój łodygi karczochów na długość 1/2 cala.
Każdy karczoch pokroić na 8 klinów i za pomocą noża do obierania usunąć puszysty dławik.
Włóż karczochy na patelnię i zagotuj. Przykryj patelnię i gotuj na parze, aż serca karczochów będą miękkie, około 20 minut. Za pomocą szczypiec wyjmij karczochy i ułóż je w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Postaw patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Skrop obie strony karczochów oliwą z oliwek i dopraw 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Posypać posiekanym czosnkiem i rozmarynem. Grilluj, przecięciem do dołu, aż się lekko zwęgli, od 5 do 6 minut z każdej strony. Odłóż na bok, by się delikatnie schłodziło.
Przygotowanie winegretu: W średniej misce wymieszaj creme fraiche, oliwę z oliwek, ocet, miód, sól i pieprz, aż uzyskasz gładką masę.
Ułóż karczochy na talerzu i podawaj z winegretem jako sosem do maczania.