Grillowane kalmary w glazurze miodowej na zwiędłym szpinaku z kuskusem w kaparach
Grillowane kalmary w glazurze miodowej na zwiędłym szpinaku z kuskusem w kaparach to przystawka dla 4 osób. Za 4,11 dolara za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 26 g białka i 4 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i kup wino ryżowe, oliwę z oliwek, pieprz cytrynowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny na Czwarty Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i pescatariańską. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 79% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Wieprzowina w glazurze miodowej z więdniętymi warzywami, Łosoś w glazurze Miso z więdniętym szpinakiem i Łosoś w glazurze Miso z więdniętym szpinakiem.
Instrukcje
Kuskus z kaparami: Ugotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając kapary i oregano na początku gotowania.
Tuż przed podaniem dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Posmaruj patelnię grillową lub patelnię grillową sprayem do gotowania i ustaw na średnim ogniu, aby się rozgrzało. Doprawić obie strony kalmarów solą i pieprzem cytrynowym.
Połóż kalmary na gorącej patelni i smaż po 2 minuty z każdej strony, aż uzyskasz złoty kolor. W małej misce wymieszaj miód i wino ryżowe.
Posmaruj mieszanką obie strony kalmarów i smaż jeszcze 1 do 2 minut z każdej strony, aż będą ugotowane i nieprzezroczyste.
W międzyczasie rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i gotuj 1 minutę.
Dodać szpinak, przykryć i gotować na parze przez 1 minutę, aż szpinak zwiędnie. Doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem. Kalmary pokroić w poprzek w pierścienie i podawać z zwiędłym szpinakiem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne]()
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.