Grillowane figi z ricottą i melasą lub roztopioną czekoladą
Grillowane figi z Ricottanem i melasą lub roztopioną czekoladą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 3G białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka oleju canolan, czekolada, mission figi, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 7 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 23%. Podobne przepisy to Zinfandel gotowane figi z Ricottanem i ciemną czekoladą, Ciastka z melasą do żucia z dodatkiem imbiru, cynamonu i Fig, oraz Millefeuille Ze Świeżych Figi I Ricotty.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Szaszłyk figi, pozostawiając wystarczająco dużo miejsca pomiędzy, i lekko posmarować olejem rzepakowym.
Miejsce figi, ściąć stronę w dół, na grillu i gotować, aż brązowy, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia i ułożyć na półmisku.
Połowę fig skropić ricottą i melasą, a połowę roztopioną czekoladą.