Grillowane Dojrzałe plantany (Plátanos Maduros a la Parrilla)

Grillowane Dojrzałe plantany (Plátanos Maduros a la Parrilla)
Grillowane Dojrzałe plantany (Plátanos Maduros a la Parrilla) to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 226 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka brązowego cukru, plantany, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Spróbuj Grillowane Dojrzałe plantany (Plátanos Maduros a la Parrilla), Plátanos Maduros Rellenos de Carne (Dojrzałe plantany nadziewane mięsem), oraz Platanos Maduros con Miel (smażone słodkie plantany) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować glazurę maślaną
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
GlazuraGlazura
2
Masło i cukier umieścić w małym rondlu na średnim ogniu i gotować, aż masło stopi się i cukier rozpuszcza się w nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać ocet i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
4
Zdjąć z ognia i odstawić.
5
Przygotuj, grilluj i podawaj plantany
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury (550°F) i zamknij pokrywę. Odczekać co najmniej 15 minut przed obniżeniem temperatury do średnio wysokiej (450°F) i kontynuować. Nasmarować ruszt papierowym ręcznikiem nasączonym olejem roślinnym trzymanym za pomocą długich szczypiec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
SzczypceSzczypce
7
Nie obrane plantany pokroić na pół wzdłuż i umieścić je ścięte bokiem w dół na grillu. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 15 minut. Obróć plantany i podlej ścięte boki plantanów glazurą maślaną. Zamknij pokrywkę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
MasłoMasło
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Posmaruj nieco więcej glazury na plantanach przed wyjęciem ich z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Plantany podawać w skórkach na gorąco z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Notatki kulinarne
11
Wcześniejsze przygotowanie
12
Możesz przygotować glazurę z masłem kilka godzin wcześniej. Zagęści się, gdy ostygnie i będzie musiał zostać podgrzany.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
GlazuraGlazura
13
Reprinted with permission from Latin Grilling by Lourdes Castro, © 2011 Ten Speed Press, a division of Random House, Inc.Lourdes Castro, mieszkaniec Miami, pracował jako osobisty kucharz i dietetyk dla znanych klientów, takich jak Cristina Saralegui i zawodowi sportowcy, a także jako współpracownik Fundacji Jamesa Bearda. Ceniony łaciński kucharz i nauczyciel gotowania, Castro jest autorem po prostu meksykańskiego i jeść, pić, myśleć po hiszpańsku. Obecnie wykłada nauki o żywności na New York University i jest dyrektorem Akademii Kulinarnej w Biltmore Hotel w Coral Gables na Florydzie. Dowiedz się więcej na Lourdescastro.com
Składniki, których będziesz potrzebować
PijPij
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn