Grillowane Dojrzałe plantany (Plátanos Maduros a la Parrilla)
Grillowane Dojrzałe plantany (Plátanos Maduros a la Parrilla) to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 226 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka brązowego cukru, plantany, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Spróbuj Grillowane Dojrzałe plantany (Plátanos Maduros a la Parrilla), Plátanos Maduros Rellenos de Carne (Dojrzałe plantany nadziewane mięsem), oraz Platanos Maduros con Miel (smażone słodkie plantany) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować glazurę maślaną
Masło i cukier umieścić w małym rondlu na średnim ogniu i gotować, aż masło stopi się i cukier rozpuszcza się w nim.
Dodać ocet i dobrze wymieszać.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Przygotuj, grilluj i podawaj plantany
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury (550°F) i zamknij pokrywę. Odczekać co najmniej 15 minut przed obniżeniem temperatury do średnio wysokiej (450°F) i kontynuować. Nasmarować ruszt papierowym ręcznikiem nasączonym olejem roślinnym trzymanym za pomocą długich szczypiec.
Nie obrane plantany pokroić na pół wzdłuż i umieścić je ścięte bokiem w dół na grillu. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 15 minut. Obróć plantany i podlej ścięte boki plantanów glazurą maślaną. Zamknij pokrywkę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 15 minut.
Posmaruj nieco więcej glazury na plantanach przed wyjęciem ich z grilla.
Plantany podawać w skórkach na gorąco z grilla.
Wcześniejsze przygotowanie
Możesz przygotować glazurę z masłem kilka godzin wcześniej. Zagęści się, gdy ostygnie i będzie musiał zostać podgrzany.
Reprinted with permission from Latin Grilling by Lourdes Castro, © 2011 Ten Speed Press, a division of Random House, Inc.Lourdes Castro, mieszkaniec Miami, pracował jako osobisty kucharz i dietetyk dla znanych klientów, takich jak Cristina Saralegui i zawodowi sportowcy, a także jako współpracownik Fundacji Jamesa Bearda. Ceniony łaciński kucharz i nauczyciel gotowania, Castro jest autorem po prostu meksykańskiego i jeść, pić, myśleć po hiszpańsku. Obecnie wykłada nauki o żywności na New York University i jest dyrektorem Akademii Kulinarnej w Biltmore Hotel w Coral Gables na Florydzie. Dowiedz się więcej na Lourdescastro.com