Grillowane ciastka na zwiędłym szpinaku z sosem słodko-kwaśnym boczkiem
Grillowane pieczywo na zwiędłym szpinaku ze słodko-kwaśnym sosem Boczkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Mieszanka soli, ocet balsamiczny, sweetbreads, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków z sosem słodko-kwaśnym boczkiem, Szpinak słodko-kwaśny z boczkiem, oraz Sałatka z sałaty zwiędłej z sosem z boczku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu, doprowadzić biały ocet, liść laurowy, i tyle wody, aby pokryć sweetbreads do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać cukierki, sól i pieprz, obniżyć ogień tak, że woda ledwo się gotuje, i kłusować delikatnie przez 10 minut; odcedzić i umieścić cukierki w misce z lodowatą wodą do ostygnięcia.
Gdy ciastka są całkowicie schłodzone, osusz je, osusz papierowymi ręcznikami i usuń jak najwięcej membrany. Mięso oddzielić na bryłki, wrzucić delikatnie z filiżanką oliwy, obficie posypać solą i pieprzem. Nawlecz sweetbreads na cztery do sześciu szaszłyków (jeden na porcję) i przechowywać w lodówce.
Umieść szpinak w dużej misce. W dużej patelni saut, gotować boczek powoli na średnim ogniu, aż będzie chrupiące i złocisty, 8 do 10 protokół.
Odcedzić i wyrzucić wszystkie oprócz 3 łyżki tłuszczu, pozostawiając boczek na patelni.
Dodać cukier, pozostałą szklankę oliwy z oliwek i ocet balsamiczny na patelnię i doprowadzić do wrzenia.
Wlać gorący sos na szpinak, podrzucając do zwiędnięcia szpinaku i pokryć go opatrunkiem. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Gdy ogień ucichł, a węgle są średnio gorące (możesz trzymać rękę 5 cali nad powierzchnią grilla przez 3 do 4 sekund), umieść szaszłyki na grillu i gotuj, aż dobrze wysmażone i chrupiące na zewnątrz, 4 do 5 minut na stronę. Aby sprawdzić doneness, nick, peek, i cheat: zrobić cal cięcia w najgrubszej części jednego z nuggets; powinien być ciepły w całym bez czerwonego, tylko najmniejszy ślad różu. Gdy cukierki są w pełni ugotowane, wyjmij je z ognia i pozostaw na 5 minut.
Aby służyć, umieścić trochę szpinaku na każdym talerzu i top z szaszłykiem sweetbread.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;