Grillowane bakłażany Panini z kambodżańskim serem pleśniowym, Prosciutto i rukolą
Grillowany bakłażan Panini z kambodżańskim serem pleśniowym, Prosciutto i rukolą wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,67 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Mieszanka oliwy z oliwek, mały-średni bakłażan, sól i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Spróbuj Grillowana Pizza z konfiturą figową, Prosciutto, serem pleśniowym i rukolą, Grillowany bakłażan, rukola i Mozzarella Panini, oraz Grillowany Bakłażan, Rukola I Mozzarella Panini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Patelnia grillowa ciepła do średniej wysokości.
Rozgrzać oliwę w małym garnku na średnim ogniu z czosnkiem i rozmarynem do zaparzenia smaku, 3 do 4 minut.
Umyć bakłażana z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem, grill 2 do 3 minut z każdej strony, aby zmiękczyć.
Zrobić kanapki na podzielonym płaskim chlebie z 2 plastrów każdego bakłażana, ser pleśniowy, prosciutto i garść rukoli.
Rozgrzać suchą patelnię na średnim ogniu. Wybierz drugą patelnię, która zmieści się wewnątrz pierwszej i zdobądź kilka ciężkich puszek gotowych do ważenia patelni. Gdy patelnia jest gorąca, dodać 1 płaski chleb, waga dół z drugiej patelni i puszek i gotować 1 minutę, flip, gotować minutę więcej. Powtórz proces z pozostałymi składnikami i podawaj.