Grillowane anchois (lub sardynki) z bożonarodzeniowymi Limasami, miętą i olejem Chili
Grillowane anchois (lub sardynki) z bożonarodzeniowymi Limasami, miętą i olejem Chili może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 434 kalorie, 40g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.45 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz cebulę, płatki pieprzu, sałata frisee, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowa Tarta Orzechowa Karmelowa (Bezglutenowa, Bez Ziarna, Wegańska) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Świąteczne Limasy Z Pesto Bulger, Tosty Pomidorowe Z Sardynkami I Miętą, oraz Chrupiące Sardynki Z Cytryną I Miętą.
Instrukcje
Odcedzić namoczoną fasolę, umieścić w rondlu 4-ćwiartkowym z 8 szklankami wody i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień do wysokiej dusić i gotować do miękkości, ale lekko jędrne do ukąszenia.
W misce umieścić chłodną fasolę i dodać cebulę, miętę i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i odstawić.
Umieść pozostałe pół szklanki oleju w blenderze i dodać chilis, płatki pieprzu i kapary i zmiksować na gładką masę.
Wyjąć do butelki z pokrywką i odstawić.
Oczyścić i wypatroszyć anchois i umieścić na gorącej części grilla, i gotować przez, około 1 minutę z każdej strony. W międzyczasie dodaj ocet do mieszanki fasoli i wrzuć do wymieszania.
Dodać Frisee i wymieszać do herbu.
Wyjmij rybę z grilla, ułóż sałatkę i podawaj.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.