Grillowana sałatka ze szparagami i melonem
Grillowane szparagi i sałatka z melona może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, ser burrata, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka Z Tofu I Melona, Żółty Melon Muscatel (Sałatka Z Melona), oraz Sałatka z tuńczyka zapiekana z Herbes de Provence, grillowane ziemniaki, sól wędzona Z Hickory i Ogolona sałatka ze szparagów.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Prosciutto umieścić w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec przez 12 do 14 minut, aż chrupiące.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Pokroić prosciutto na kawałki 1/4 cala.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy. W średniej misce wymieszać szparagi i 2 łyżeczki oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Grilluj przez 2 do 3 minut z każdej strony, aż będzie krucho-miękko.
W średniej misce połącz sok z cytryny i 2 łyżki oliwy z oliwek.
Trzepaczka do połączenia. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać melon i ser mozzarella i wrzucić, aż wszystkie składniki są połączone.
Ułóż szparagi na półmisku. Używając łyżki szczelinowej, łyżka melona i sera burrata na górze szparagów.
Skropić Pozostałe vinaigrette na górze.
Posypać prosciutto i orzeszki piniowe na wierzchu i podawać.
* Uwaga kucharza: do grzania orzeszków piniowych, ułóż w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F przez 8 do 12 minut, aż lekko zbrązowieje.