Grillowana Sałatka Z Tuńczykiem Nicoise

Grillowana Sałatka Z Tuńczykiem Nicoise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanej sałatki z tuńczyka Nicoise. Na 6,16 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 487 kalorii, 33g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 183 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz młode ziemniaki, fasolę, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet szampański, można śledzić to danie główne z Champagne Jello Parfaits-Niskokaloryczne jako deser. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest znakomite. Spróbuj Sałatka Nicoise Z Grillowanym Tuńczykiem, Grillowana Sałatka Z Tuńczyka Niçoise, oraz Grillowana Sałatka Z Tuńczykiem Niçoise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, ubij razem ocet, estragon, musztarda, szalotka, sól i pieprz. Powoli ubij w oleju, aby uzyskać vinaigrette. Włożyć tuńczyka do szerokiego, płytkiego naczynia, skropić 2 łyżkami vinaigrette, przykryć i schłodzić przez 30 minut. Rezerwa pozostała vinaigrette.Przygotuj grill do gotowania na średnim ogniu. Ułóż tuńczyka na grillu i gotuj 5 do 7 minut z każdej strony lub aż tuńczyk osiągnie pożądaną doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
VinaigretteVinaigrette
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieść na talerz. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, płatki na duże kawałki. Ułóż tuńczyka, ziemniaki, fasolkę szparagową, pomidory, oliwki, cebulę i jajko na dużym talerzu i podawaj z zastrzeżonym winegretem na łyżce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
VinaigretteVinaigrette
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Merlot Dyrektora. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn