Grillowana ryba z salsą pomarańczowo-koprową
Grillowana ryba z salsą pomarańczowo-koprową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 32G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 24 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, kolendry, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 7 minut. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Grillowana ryba z salsą pomarańczowo-Koprową, Biała Ryba Z Salsą Pomarańczową, oraz Tacos rybne z salsą pomarańczową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić 2 łyżki oleju, ocet, kolendrę, 2 łyżeczki sosu sojowego, imbir i cukier w średniej misce.
Z pomarańczy wyciąć skórkę i biały rdzeń; wyrzucić. Trzymając pomarańcze nad miską, aby złapać soki, pokroić między membranami, aby uwolnić segmenty do miski.
Dodać koper włoski i cebulę; wrzucić delikatnie. Doprawić solą i pieprzem. (Salsę można zrobić 3 godziny wcześniej. Cover; chill.)
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Wymieszaj 3 łyżki oleju, 1 łyżkę sosu sojowego i czosnek w szklanym naczyniu na ciasto. Włączyć ryby w mieszaninie oleju do herbu.
Rybę posypać solą i pieprzem. Grill, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 3 minut na stronie.
Przenieś na talerze. Łyżka salsy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.