Grillowana ryba z mandarynką i majerankiem

Grillowana ryba z mandarynką i majerankiem
Grillowana ryba z mandarynką i majerankiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.48 za porcję. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, majeranek plus 1 łyżka liści majeranku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kukurydza Z Majerankiem Grillowanym, Grillowana Cukinia Z Ciecierzycą I Majerankiem, oraz Sałatka Z Majerankiem I Grillowanymi Ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj średnio gorący ogień w grillu węglowym lub podgrzej grill gazowy do średniej wysokości. Wykonaj 3 ukośne plastry rozmieszczone około 1 1/2" od siebie po każdej stronie ryby. Doprawić skórę i jamę solą i pieprzem. Każdą rybę napełnić 4 ziołami i segmentami z 1/2 mandarynki. Ryba Rubeach z 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Grilluj ryby, aż skóra nie przykleja się, 3-4 minuty. Za pomocą metalowej szpatułki, ostrożnie obróćrybę i grilluj, aż do ugotowania, około 3-4 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Przekładamy na talerze i udekorowujemy pozostałymi segmentami mandarynki i liśćmi majeranku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
MajeranekMajeranek

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn