Grillowana Polędwiczka Wieprzowa

Grillowana Polędwica wieprzowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.46 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 631 kalorii, 94g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 47 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka papryki chipotle chile w sosie adobo, sól koszerna, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 93%. Spróbuj Grillowana polędwiczka wieprzowa z salsą awokado-brzoskwiniową i grillowanym Tomatillo Guacamole, Polędwiczki wieprzowe nadziewane kapustą z grilla skropione grillowaną brzoskwiniową Whiskey Beurre Blanc, oraz Karaiby Grillowana polędwiczka wieprzowa z grillowaną salsą ananasową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wykończ polędwicę wieprzową z nadmiaru tłuszczu i srebrnej skóry.
Skórkę z limonki, sok z limonki, miód, sól i czosnek w proszku umieścić w małym słoiku z pokrywką i wstrząsnąć, aby połączyć.
Wlać połowę mieszaniny marynaty do worka 1-galon wielokrotnego zamykania, dodać chipotle pieprz, i poruszać się do połączenia.
Dodaj polędwicę wieprzową do worka i uszczelnij, usuwając jak najwięcej powietrza i umieść w pojemniku, aby złapać wszelkie wycieki. Marynować w lodówce przez 6 do 24 godzin, obracając torebkę w połowie czasu.
Pozostałą marynatę umieścić w przykrytym pojemniku i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowa do użycia.
Wyjmij polędwicę z worka i pozostaw do siedzenia w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania grilla.
Wyjmij zarezerwowaną marynatę z lodówki.
Napełnij duży rozrusznik kominowy naturalnym węglem bryłowym i światłem. Gdy węgiel jest popielaty i biały, około 30 minut, Wrzuć gorący węgiel na najniższy ruszt grilla i rozprowadź na równą warstwę za pomocą bardzo długich szczypiec.
Umieść ruszt do gotowania z powrotem na grillu i przykryj pokrywką; podgrzewaj ruszt do średniego ciepła przez 2 do 3 minut.
Posmaruj grilla olejem roślinnym.
Wyjmij polędwicę z worka i umieść na środku rusztu. Wyrzucić worek z marynatą. Przykryć i gotować przez 12 do 15 minut, obracając co 1 1/2 do 2 minut, aż polędwica osiągnie temperaturę wewnętrzną 140 stopni F.
Wyjmij polędwicę z grilla i połóż na dużym kawałku wytrzymałej folii aluminiowej złożonej na brzegach, aby utworzyć koszyk, i wylej na zarezerwowaną marynatę. Owinąć szczelnie i odpocząć przez 10 minut.
Wyjąć na deskę do krojenia i pokroić.
Udekorować kolendrą i podawać.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwiczki wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować jest Rutini Coleccion Cabernet-Malbec. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Rutini Coleccion Cabernet-Malbec]()
Rutini Coleccion Cabernet-Malbec
Głęboka rubinowa czerwień. Duet odmian pochodzenia francuskiego owocuje harmoniczną i zrównoważoną czerwienią: Cabernet Sauvignon nadaje jej pełnoziarnisty charakter, a Malbec nadaje mieszance niuanse z miękkimi i słodkimi taninami, wzmacniając unikalne połączenie owocowych smaków i aromatów.