Grillowana polędwica z sosem sojowym z szalotki

Grillowana polędwica z sosem sojowym z szalotką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 577 kalorii, 45g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na $7.49 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka miodu, pieprzu, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowana polędwica z sosem Barbecue Chili-Beer, Grillowana polędwica tajska z sosem limonkowym, oraz Polędwica z przyprawionym masłem, sałatka z szalotki, pieczona marchewka i zacieru dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, połączyć sos sojowy z octem ryżowym, czosnek, szalotka, miód i czarny pieprz i dusić na umiarkowanym ogniu, aż sos jest zmniejszona o jedną trzecią, o 15 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i niech sos ostygnie do temperatury pokojowej, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Przecedzić sos do innego małego rondla i dodać sok z limonki, 4 łyżki masła i 1 łyżeczkę mielonego pieprzu. Dusić sos na umiarkowanym ogniu przez 2 minuty, następnie zdjąć patelnię z ognia i utrzymać SOS ciepły.
Na dużej patelni, roztopić pozostałe 2 łyżki masła na umiarkowanie wysokim ogniu. Gdy piana opadnie, dodać grzyby i imbir i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby są rumiane i prawie miękkie, o 10 protokół.
Wyjąć patelnię z ognia, wymieszać szczypiorek i doprawić solą i pieprzem.
Steki przyprawiamy solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w innej dużej patelni.
Dodaj steki i gotować na dużym ogniu, aż rumiane, o 2 protokół na stronie dla średnio rzadkich mięsa. Łyżka 2 łyżki sosu na każdym z 4 talerzy, ustawić stek na górze i przykryć grzybami. Podaj pozostały sos przy stole.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Darioush Signature Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
![Darioush Signature Merlot]()
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc