Grillowana pierś z kurczaka z salsą kukurydzianą

Grillowana pierś z kurczaka ze zwęgloną kukurydzą Salsa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 256 kalorii, 32G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieprz cytrynowy, oliwę z oliwek, limonkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Mojo marynowany kurczak z grillowanymi fioletowymi ziemniakami i zwęgloną kukurydzą i czarną fasolą Salsa z grillowaną mąką Tortilla, Halibut Grillowany zawinięty w łuskę kukurydzianą z salsą kukurydzianą, oraz Grillowane Tacos z krewetkami z salsą kukurydzianą.
Instrukcje
Połącz 2 łyżki soku z limonki,1/2 łyżki oleju, 1/4 łyżeczki soli, pieprz cytrynowy i kurczaka w dużej plastikowej torbie. Zapiekać i marynować w lodówce 30 minut.
Podczas gdy kurczak marynuje, podgrzać 1/2 łyżki oleju w żeliwnej patelni na dużym ogniu.
Dodaj kukurydzę, cebula, i papryka; saute 4 do 5 minut lub aż lekko poczerniałe.
Przenieść mieszankę kukurydzianą do miski; wymieszać 1 łyżkę soku z limonki, 1/2 łyżki oleju, 1/4 łyżeczki soli, kolendry i czarnego pieprzu.
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić marynatę.
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj od 4 do 5 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Podawać kurczaka z salsą i plastrami limonki.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.