Grillowana noga jagnięcina
Grillowana noga z jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,46 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 739 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu cydr, butterflied nogi z jagnięciny, hickory wióry i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowana Jagnięcina, Kaboby Jagnięce Z Grilla, oraz Maślana, Grillowana noga jagnięcina.
Instrukcje
Wiórki hickory moczyć w zimnej wodzie przez 1 godzinę. W średnim rondlu, połączyć 3/4 szklanki wody, ocet, sos Worcestershire i sok z cytryny.
Dodać 2 1/2 łyżki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do umiarkowanego i mieszaj, aż sól się rozpuści.
Rozpal grilla. Lekko posmaruj ruszt olejem.
Odcedzić chipsy hickory i rozrzucić je na gorących węglach. Jeśli używasz grilla gazowego, umieść wióry w 12-calowym kwadracie folii;złóż folię w 6-calowy kwadrat i poke 12 otworów w górze.
Umieść paczkę w pobliżu płomieni i pozwól ogrzać się aż do palenia.
Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem. Grillować jagnięcinę, bez kości, na umiarkowanym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut. Obficie szczotkować jagnięcinę z sosem i gotować, przykryte, fastrygowanie często, i obracając mięso, aby uniknąć spalania, przez około 45 minut, lub do natychmiastowego odczytu termometr umieszczony w najgrubszej części jagnięciny rejestruje 125 dla średnio rzadkie lub 140 dla średnich.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia, przykryć luźno folią i pozostawić na 15 minut. Jagnięcinę cienko pokroić na przekątnej; przełożyć na talerz.
Wlać wszystkie nagromadzone soki na wierzchu i podawać.