Grillowana noga jagnięca z solą rozmarynową

Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Grillowana noga jagnięcina z solą rozmarynową może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Na 4,73 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz rozmaryn, sól morska maldon, jogurt pełnotłusty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Rozmaryn i czosnek Grillowana noga jagnięcina, Grillowana noga jagnięcina z czosnkiem i rozmarynem, oraz Grillowane Kotlety Jagnięce Z Rozmarynem.
Instrukcje
Wymieszaj jogurt, czosnek, rozmaryn i pieprz w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali lub plastikowej torbie 2-galonowej.
Dodać jagnięcinę, obracając się, aby całkowicie pokryć i marynować, przykryte i schłodzone, obracając się raz lub dwa razy, 5 godzin.
Doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Usunąć jagnięcinę z marynaty, wyrzucając marynatę i umieścić na powierzchni roboczej. Uruchom szaszłyki poziomo przez mięso, około 1 1/2 cala od siebie, najpierw wzdłuż (4 lub 5 szaszłyków), a następnie w poprzek (4 lub 5 więcej), tworząc siatkę. (Szaszłyki ułatwiają przenoszenie i przewracanie mięsa.)
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz do umiarkowanego.
Grill jagnięcina, przykryta tylko przy użyciu grilla gazowego, na lekko naoliwionym stojaku grillowym, obracając od czasu do czasu, aż termometr włożony ukośnie w najgrubszą część mięsa zarejestruje 52° dla średnio rzadkich (cieńsze części zarejestrują się wyżej), 25 do 30 minut, jeśli używasz węgla drzewnego lub 20 do 25 minut, jeśli używasz gazu.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut przed cienkim krojeniem.
Wymieszać z rozmarynem i solą morską i podawać z jagnięciną.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, można gotować jagnięcinę w dobrze przyprawione podwójny palnik grill patelni. Pomiń szaszłyki i pokrój jagnięcinę na 3 lub 4 kawałki, aby zmieścić się na patelni, następnie grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się raz, 20 do 25 minut.