Grillowana kukurydza z Ancho Chile i masłem limonkowym

Grillowana kukurydza z Ancho Chile i masłem limonkowym
Przepis na Grillowaną kukurydzę z Ancho Chile i masłem limonkowym można przygotować w około 22 minuty . Jedna porcja zawiera 194 kalorie , 4 g białka i 13 g tłuszczu . Za 1,12 dolara za porcję otrzymasz dodatek na 8 osób. Mieszanka sezonowej soli sezonowej, kolb kukurydzy, mielonego kminku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 20% . Podobne przepisy to Grillowana kukurydza z masłem chili miodowo-ancho , Kukurydza z masłem chili-limonkowym i Kukurydza z grilla w kolbie z limonką i miodem .

Instrukcje

1
Usuń łuski i pasma jedwabiu z kolby kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
2
Połącz masło z sokiem z limonki i przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3
Mieszaj, aż dobrze się połączą.
4
Połowę mieszanki maślanej lekko rozsmaruj na kukurydzy. Odłóż pozostałą połowę masła smakowego na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
5
Połóż kukurydzę na rozgrzanym grillu na średnim ogniu i smaż 6-7 minut, często obracając, aby usmażyć się ze wszystkich stron bez przypalania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Podawaj gorącą kukurydzę z pozostałym miękkim masłem chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
TrudnośćNormalny
Gotowe W22 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn