Grillowana kukurydza z Ancho Chile i masłem limonkowym
Przepis na Grillowaną kukurydzę z Ancho Chile i masłem limonkowym można przygotować w około 22 minuty . Jedna porcja zawiera 194 kalorie , 4 g białka i 13 g tłuszczu . Za 1,12 dolara za porcję otrzymasz dodatek na 8 osób. Mieszanka sezonowej soli sezonowej, kolb kukurydzy, mielonego kminku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 20% . Podobne przepisy to Grillowana kukurydza z masłem chili miodowo-ancho , Kukurydza z masłem chili-limonkowym i Kukurydza z grilla w kolbie z limonką i miodem .
Instrukcje
Usuń łuski i pasma jedwabiu z kolby kukurydzy.
Połącz masło z sokiem z limonki i przyprawami.
Mieszaj, aż dobrze się połączą.
Połowę mieszanki maślanej lekko rozsmaruj na kukurydzy. Odłóż pozostałą połowę masła smakowego na bok.
Połóż kukurydzę na rozgrzanym grillu na średnim ogniu i smaż 6-7 minut, często obracając, aby usmażyć się ze wszystkich stron bez przypalania.
Podawaj gorącą kukurydzę z pozostałym miękkim masłem chili.