Grillowana kukurydza na kolbie z masłem ziołowym
Grillowana kukurydza na kolbie z masłem ziołowym to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz masło, kukurydzę, bazylię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Grillowana kukurydza z masłem ziołowym, Grillowana kukurydza z masłem Parmezanowo-ziołowym, oraz Grillowana kukurydza z masłem ziołowo-czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grill gazowy lub węglowy.
Wytnij 4 arkusze folii o wymiarach 18x12 cali.
Umieść każde ucho kukurydzy na środku 1 arkusza folii. W małej misce wymieszać składniki masła ziołowego.
Szczotka lub łyżka masła ziołowego na powierzchni każdego ucha. Podnieś 2 strony folii, aby krawędzie się spotkały. Uszczelnij krawędzie, wykonując ciasne 1/2-calowe zagięcie; złóż ponownie, umożliwiając cyrkulację ciepła i ekspansję.
Umieść owiniętą kukurydzę na grillu na średnim ogniu. Gotować 15 do 20 protokół, obracając od czasu do czasu, do miękkości. Ostrożnie otworzyć folię, aby umożliwić ucieczkę gorącej pary.
Skropić kukurydzę pozostałym masłem ziołowym.