Greckie Saganaki
Grecki Saganaki jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Za 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 12g białka, 20g tłuszczu i w sumie 305 kalorii. 45 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Kilka osób naprawdę polubiło ten dodatek. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka pomidorów, mąki, sera feta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 68%. Spróbuj Grecki proso Saganaki z krewetkami i Ouzo, Krewetki Saganaki, oraz Krewetki Saganaki dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Pokrój fetę na kwadraty 2x3 / 8 cali, około 8 plasterków. W małej misce ubij jajko z oregano. Zanurz każdy plasterek fety w jajku, strząśnij nadmiar i obtocz w mące.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Szybko ugotuj ser na oliwie z oliwek na złoty kolor, obracając raz. Osusz ręcznikiem papierowym.
Ułóż fetę na talerzu z grubymi plasterkami pomidora, dopraw czarnym pieprzem i udekoruj ćwiartkami cytryny.