Greckie kotlety jagnięce i miętowy sos jogurtowy
Przepis Grecki kotlety jagnięce i miętowy sos jogurtowy jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 84 kalorie, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Mieszanka pieprzu, oleju canolan, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grecka jagnięcina z sosem jogurtowo-miętowym, Kotlety jagnięce z sosem jogurtowo-miętowym, oraz Kotlety jagnięce z sałatką grecką i sosem jogurtowo-cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małej misce.
Jagnięcinę posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; natrzeć mieszanką oregano.
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu.
Dodaj olej do patelni, wirując, aby płaszcz.
Dodać jagnięcinę i gotować przez 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Jogurt i pozostałe składniki połączyć w małej misce.
SOS podawać z jagnięciną.