Granita Kokosowo-Limonkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Granitanu kokosowo-limonkowego. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 3G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 39 fanów. Mieszanka cukru, grubej soli morskiej, skórki z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 34%. Spróbuj Granita Wapienna Kokosowa, Granita Limonkowo-Kokosowa, oraz Granita wapienna {limòn granita} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia w zamrażarce, aby schłodzić podczas przygotowywania syropu cukrowego.
Połączyć cukier i 1/2 szklanki wody w małym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści i syrop jest w łagodnym wrzenia.
Wyjmij go z ognia i pozostaw do ostygnięcia..
Wyciągnij schłodzone naczynie do pieczenia z zamrażarki i wlej mleko kokosowe do naczynia. Może być konieczne ubijanie go, aby wygładzić wszelkie grudki.
Ubić syrop cukrowy, skórkę z limonki, sok z limonki i świeży orzech kokosowy do uzyskania dobrego połączenia.
Umieść naczynie w zamrażarce i pozostaw do schłodzenia przez 1 godzinę.
Wyciągnij go z zamrażarki i za pomocą widelca rozbij kryształki lodu tworzące się wokół krawędzi naczynia, przeciągając je do bardziej stopionego środka. Wróć do zamrażarki i powtarzaj ten proces co godzinę, wygładzając granitę, zanim zwrócisz ją do zamrażarki. Cały proces powinien zająć około 3 godzin. Gdy będziesz gotowy do podania, pozostaw granitę na około 5 minut w temperaturze pokojowej, aby zmiękła. Łyżka mieszaniny do małej miski lub szklanki, i top z odrobiną grubej soli morskiej.