Grandma ' s Canadian nerkowca karmelki
Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? Babcia kanadyjskie karmelki nerkowca może być wybitny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. Ten przepis służy 50 i kosztuje 29 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Mieszanka skondensowanego mleka, orzechy nerkowca, złoty syrop i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Spróbuj Karmelki z dyni (i typowe błędy popełniane podczas robienia karmelków), Ciemna czekolada nerkowca budyń z kandyzowanymi nerkowca Crunch, oraz Sałatka azjatycka z sosem nerkowca i ciasteczka masło nerkowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko spryskać 9x13 cala pieczenia naczynia z masłem o Smaku gotowania sprayu. Ułóż posiekane orzechy nerkowca na dnie naczynia.
Połącz brązowy cukier, złoty syrop, słodzone mleko skondensowane i masło w dużym, ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Nie mieszaj, gdy syrop cukrowy zacznie się gotować.
Podgrzać do 250 stopni F (120 stopni C), lub aż niewielka ilość syropu upuszczona do zimnej wody tworzy sztywną kulę.
Wlać karmel na wierzch orzechy nerkowca. Dobrze wymieszać. Użyj żaroodpornej gumowej szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić mieszaninę w naczyniu; pozostaw do ostygnięcia na 1 godzinę.
Pokrój schłodzony karmel na kwadraty lub zwiń w kulki według uznania.