Gołąbki Z Jagnięciną I Ryżem
Gołąbki z jagnięciną i ryżem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 94 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz pietruszkę, liście laurowe, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kreolski ryż i kiełbasa Gołąbki z kapusty, Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki, oraz Gołąbki Z Kapusty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; rozgrzać olej w roztopionym maśle. Ugotować i wymieszać 1/2 pokrojonej w kostkę cebuli, aż będzie przezroczysta, o 8 protokół.
Dodać czosnek i gotować i mieszać przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj 1 łyżeczkę czarnego pieprzu, kminku, cynamonu, pieprzu cayenne i oregano. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Jagnięcinę, ryż, 2 łyżeczki soli, 1/4 szklanki natki pietruszki, migdały i porzeczki połączyć w dużej misce.
Dodać ostudzoną mieszankę cebuli i wymieszać do połączenia. Przykryć i wstawić do lodówki do momentu użycia.
Napełnij duży garnek do połowy wodą i zagotuj.
Wyjmij rdzeń z główki kapusty i umieść główkę we wrzącej wodzie. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż liście zaczną opadać, o 5 protokół.
Usuń 2 zewnętrzne warstwy liści na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz, przykryj i kontynuuj gotowanie przez 1 do 2 minut.
Usuń pozostałe duże liście na talerz. Będziesz potrzebował 8 dużych i około 7 mniejszych liści.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Weź 1 liść kapusty i usuń koniec korzenia.
Umieścić około 1/2 szklanki mieszanki jagnięcej w kierunku dolnej krawędzi liścia kapusty i zwinąć w kłodę. Powtórz z pozostałą mieszaniną jagnięciny i 7 dużymi liśćmi, aby utworzyć 8 bułek z kapustą.
Ułóż dno dużego naczynia żaroodpornego lub pieca holenderskiego z 4 lub 5 mniejszymi liśćmi kapusty.
Na wierzch ułożyć kapustę, doprawić solą i czarnym pieprzem.
Dodać liście laurowe i przecier pomidorowy.
Posypać 1/2 pokrojonej cebuli na wierzch i przykryć 3 lub 4 liśćmi kapusty. Zapiekanka na okładce.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż jagnięcina będzie miękka i ryż jest gotowane, 1 godzinę i 15 minut do 1 godziny i 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 30 minut.
Podawać z polewanymi na wierzchu sokami z patelni i udekorowanymi serem feta oraz 2 łyżkami natki pietruszki.