Gotuj książkę: sumo Wrestler Hot Pot

Gotuj książkę: sumo Wrestler Hot Pot
Gotuj książkę: sumo Wrestler Hot Pot jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 708 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz yuzu kosho, kurczak, grzyby shiitake i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: PBJ, Gotuj książkę: Vin d ' Orange, oraz Gotuj książkę: Gazpacho dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić pierogi z kurczaka, umieść kurczaka, imbir, miso, jajko i szalotki w misce roboczej robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze. Pulsuj, aż mieszanina stanie się grubą pastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
MisoMiso
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Przełożyć do miski i uformować na patty o grubości 1 cala, dzięki czemu czerpanie będzie prostsze i szybsze. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Przygotuj bulion, łącząc bulion z kurczaka, sake i sól w misce; rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Kapustę i czosnek ułożyć na dnie gorącego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Wlać bulion. Przykryć gorący garnek i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Odkryj garnek i zmniejsz ciepło do średniego, aby płyn się simmers.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodaj tofu, negi, cebula, grzyby shiitake, i grzyby enoki do gorącego garnka, układając każdy składnik w osobnym, zgrabny pęczek. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Odsłoń garnek i połóż plastry brzucha wieprzowego na pozostałych składnikach. Gdy garnek wróci do wrzenia, gotować na wolnym ogniu, aż brzuch wieprzowy jest gotowane przez, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Przenieść gorący garnek do stołu jadalnego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Składniki podawać razem z bulionem w małych miseczkach, akcentując Yuzu kosho.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
YuzuYuzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Sugerowana przystawka: Ramen
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RamenMakaron Ramen
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn