Gotuj książkę: najlepszy mus czekoladowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj gotować książkę: najlepszy mus czekoladowy spróbuj. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 819 kalorii. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz grand marnier, espresso, półsłodkie czekoladowe chipsy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gotuj książkę: prosty mus czekoladowy, Ugotuj książkę: mus czekoladowy z nasionami kardamonu, oraz Ugotuj książkę: świeży Mus cytrynowy.
Instrukcje
Włożyć czekoladowe chipsy do ciężkiego rondla i stopić, ciągle mieszając, na bardzo małym ogniu. Z ognia dodaj espresso, a następnie wymieszaj z Grand Marnier.
Niech mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej.
Do schłodzonej mieszaniny czekolady dodajemy po kolei żółtka, dokładnie ubijając po każdym dodaniu. Odłóż to na bok.
Ubij 1 szklankę śmietany w dużej misce, aż zgęstnieje. Stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż śmietana zgęstnieje, ale nie jest przesiąknięta.
Połączyć białka i sól w dużej misce, i ubić mikserem elektrycznym, aż utworzą sztywne szczyty. Białka delikatnie ułożyć na bitą śmietanę.
Wymieszać około 1/3 masy jajecznej do masy czekoladowej, dokładnie wymieszać. Następnie, za pomocą dużej gumowej szpatułki, zeskrobać pozostałą mieszaninę białka na bazie czekolady i delikatnie złożyć je razem.
Łyżka musu do poszczególnych kubków deserowych lub do miski do serwowania, i przechowywać w lodówce, aż zestaw, 2 godziny.
W czasie podawania, ubij pozostałą 1 szklankę śmietany, aż zgęstnieje.
Dodać wanilię i ubijać, aż uformują się miękkie szczyty. Każdą porcję musu udekorować bitą śmietaną i posypać wiórkami czekoladowymi.