Łosoś gotowany z sosem estragonowym może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten bezglutenowy przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 3,75 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 242 kalorie. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pieprz, zieloną cebulę, jogurt i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 86%, to danie jest spektakularne. Spróbuj gotowanego łososia z sosem estragonowym, gotowanego łososia z estragonem i łososia gotowanego w piwie z majonezem estragonowym, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
1
W małej misce wymieszaj jogurt, majonez, cebulę, pietruszkę, estragon, sól i 1/8 łyżeczki pieprzu. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą połącz bulion, wodę, sok z cytryny, liść laurowy i pozostały pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dodaj łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Słonina Wieprzowa
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Przykryj i gotuj przez 8–10 minut lub do czasu, aż ryba będzie twarda i będzie można ją łatwo rozdzielić widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Wyjąć z płynu do gotowania.
5
Podawać z sosem estragonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to świetny wybór do łososia. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Nasze Pinot Noir MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley otwiera się aromatami lawendy i jeżyny, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabisty posmak, otoczony subtelnymi nutami dębu dojrzewającego w beczce.