Gotowany łosoś z sosem estragonowym
Łosoś gotowany z sosem estragonowym może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten bezglutenowy przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 3,75 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 242 kalorie. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pieprz, zieloną cebulę, jogurt i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 86%, to danie jest spektakularne. Spróbuj gotowanego łososia z sosem estragonowym, gotowanego łososia z estragonem i łososia gotowanego w piwie z majonezem estragonowym, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj jogurt, majonez, cebulę, pietruszkę, estragon, sól i 1/8 łyżeczki pieprzu. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą połącz bulion, wodę, sok z cytryny, liść laurowy i pozostały pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dodaj łososia.
Przykryj i gotuj przez 8–10 minut lub do czasu, aż ryba będzie twarda i będzie można ją łatwo rozdzielić widelcem.
Wyjąć z płynu do gotowania.
Podawać z sosem estragonowym.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to świetny wybór do łososia. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
![Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir]()
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Nasze Pinot Noir MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley otwiera się aromatami lawendy i jeżyny, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabisty posmak, otoczony subtelnymi nutami dębu dojrzewającego w beczce.