Gotowany homar z warzywami Macedonia
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.22 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 161 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól, pieprz, scallions, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Macedonia Di Frutta, Masło gotowane Homar ze świeżymi pomidorami, oraz Oliwa z oliwek-gotowana cielęcina z Sznyclem z homara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz i umyj 2 marchewki z wierzchem i 3 rzepy z wierzchem. Umyć i odciągnąć 2 garści fasoli francuskiej.
Pokroić te warzywa w bardzo małą kostkę (brunoise).
Zalać garść świeżego groszku.
Podgrzać osoloną wodę w rondlu i przygotować miskę z wodą i kostkami lodu.
Wszystkie warzywa zanurzyć we wrzącej wodzie na 4 minuty, a następnie odcedzić i zanurzyć w lodowatej wodzie.
Odcedzić jeszcze raz, włożyć do dużej miski i odstawić.
Wlać 3 ćwiartki wody i 1 3/4 szklanki białego wina do dużego garnka do gotowania.
Dodać 10 ziaren czarnego pieprzu i doprowadzić do wrzenia. Zanurz 1 1/2 funta homara w płynie, połóż na pokrywce i gotuj przez 5 minut, gdy powróci do wrzenia.
Wyjmij homara i, gdy tylko nie będzie gorący, obetnij ogon, łokcie i pazury.
Usunąć czarną żyłę jelitową. Weź worek z piaskiem z głowy i zbierz koral.
Przetnij skorupę głowy i ogona na pół wzdłuż. Spłucz i osusz.
Mięso pokroić i dodać do miski z warzywami.
Trim, umyć i drobno posiekać 2 szalotki i umieścić je w misce.
Dodaj koral homara, 1/2 szklanki jogurtu w stylu greckim, sok z nieumeblowanej cytryny, trochę startej skórki i szczyptę Piment D ' Espelette lub gorącej papryki. Posmakuj i popraw przyprawę solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Wlać ten sos do miski warzyw i homara. Delikatnie wymieszaj, a następnie rozprowadź tę mieszaninę w skorupach pół ogonów i pół głów.
Ułóż na naczyniu i utrzymuj zimno do podania.
Przedruk za zgodą Nature: Simple, Healthy, and Good by Alain Ducasse, © 2009 Rizzoli International Publications, Inc.