Gotowany homar z warzywami Macedonia

Gotowany homar z warzywami Macedonia
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.22 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 161 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól, pieprz, scallions, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Macedonia Di Frutta, Masło gotowane Homar ze świeżymi pomidorami, oraz Oliwa z oliwek-gotowana cielęcina z Sznyclem z homara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obierz i umyj 2 marchewki z wierzchem i 3 rzepy z wierzchem. Umyć i odciągnąć 2 garści fasoli francuskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
RzepaRzepa
FasolaFasola
2
Pokroić te warzywa w bardzo małą kostkę (brunoise).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
3
Zalać garść świeżego groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch świeżyGroch świeży
4
Podgrzać osoloną wodę w rondlu i przygotować miskę z wodą i kostkami lodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki LoduKostki Lodu
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Wszystkie warzywa zanurzyć we wrzącej wodzie na 4 minuty, a następnie odcedzić i zanurzyć w lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
6
Odcedzić jeszcze raz, włożyć do dużej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Wlać 3 ćwiartki wody i 1 3/4 szklanki białego wina do dużego garnka do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodać 10 ziaren czarnego pieprzu i doprowadzić do wrzenia. Zanurz 1 1/2 funta homara w płynie, połóż na pokrywce i gotuj przez 5 minut, gdy powróci do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
HomarHomar
9
Wyjmij homara i, gdy tylko nie będzie gorący, obetnij ogon, łokcie i pazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
10
Usunąć czarną żyłę jelitową. Weź worek z piaskiem z głowy i zbierz koral.
11
Przetnij skorupę głowy i ogona na pół wzdłuż. Spłucz i osusz.
12
Mięso pokroić i dodać do miski z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
13
Trim, umyć i drobno posiekać 2 szalotki i umieścić je w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
14
Dodaj koral homara, 1/2 szklanki jogurtu w stylu greckim, sok z nieumeblowanej cytryny, trochę startej skórki i szczyptę Piment D ' Espelette lub gorącej papryki. Posmakuj i popraw przyprawę solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Jogurt GreckiJogurt Grecki
PrzyprawyPrzyprawy
HomarHomar
PaprykaPapryka
Ziele AngielskieZiele Angielskie
SokSok
CytrynaCytryna
SólSól
15
Wlać ten sos do miski warzyw i homara. Delikatnie wymieszaj, a następnie rozprowadź tę mieszaninę w skorupach pół ogonów i pół głów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
16
Ułóż na naczyniu i utrzymuj zimno do podania.
17
Przedruk za zgodą Nature: Simple, Healthy, and Good by Alain Ducasse, © 2009 Rizzoli International Publications, Inc.

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Samuel Billaud Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Samuel Billaud Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes
Samuel Billaud Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes
Różowy grejpfrut na nosie. Złożony rozwój podniebienia, począwszy od smaków ziół, mokrych kamieni i wapna z mineralnością i suchym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn