Gotowany łosoś z groszkiem i smalcem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gotowanego dzikiego łososia z groszkiem i Smalcami. Na 6,4 USD za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 776 kalorii, 37g białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, wino, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gotowany łosoś z groszkiem i smalcem, Gotowany Łosoś Dziki, oraz Gotowany Łosoś Dziki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść łososia, skórkę bokiem w dół, na dużej patelni o dużych bokach.
Dodaj wino, 2 łyżki soli i zimną wodę, aby pokryć łososia o 1/2". Coverpan; doprowadzić płyn do gotować na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, odkryć i delikatnie kłusować łososia, aż tylko gotowane przez i ledwo nieprzezroczyste w środku, około 6 minut, w zależności od grubości.
Przełóż łososia i 2 łyżki płynu do kłusowania na talerz; namiot luźno z folią.
W międzyczasie roztopić masło w mediumskillet na średnim ogniu.
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż począkają zmięknąć, o 3 protokół.
Dodajemy 1/2 szklanki płynu do kłusowania łososia i groch i gotujemy na wolnym ogniu, aż groch zacznie zmiękać, 2-3minuty.
Dodać śmietanę i doprowadzić sos doimmer. Gotować, aż lekko zgęstnieje, ok. 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Za pomocą szpatułki przenieść łososia, skórę w górę, do ręczników papierowych. Delikatnie złuszczaj i złuszczaj skórę. Odwróć na talerze i polej sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.