Gotowane orzeszki ziemne z południowego Cajun
Gotowane orzeszki ziemne Southern Cajun zajmują około 4 godzin i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 40 g białka, 75 g tłuszczu i łącznie 869 kalorii. Ten przepis służy 15 osobom. Za 1,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka orzeszków ziemnych, marynowanego koperku, papryczek jalapeno i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał spektakularny wynik łyżką wynoszący 84%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Gotowane orzeszki ziemne, Chińskie gotowane orzeszki ziemne i Chińskie gotowane orzeszki ziemne.
Instrukcje
W dużym garnku umieść orzeszki ziemne, sól, pikle z solanką, papryczki jalapenos i kraba.
Zalać wodą tak, aby zakryła orzeszki ziemne; wymieszać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować do miękkości, co najmniej 4 godziny, dodając wodę w razie potrzeby, aby orzeszki ziemne były przykryte. Wyjmij orzeszki ziemne z garnka łyżką cedzakową i podawaj na gorąco.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do gotowanych orzeszków ziemnych. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.