Gotowane jajko i rukola Sałatka Bruschetta
Przepis gotowane jajko i rukola Sałatka Bruschetta może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 16 minut. Na 1,59 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka boczku w środku, pieprz, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mini wyzwanie: Bruschetta z gotowanym jajkiem, olejem truflowym i rukolą, Sałatka z pieczonych szparagów i rukoli z gotowanym jajkiem, oraz Sałatka Gruszkowa Z Rukolą, Prosciutto I Parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz szalotkę, olej, 1 łyżkę octu, musztardę, sól i pieprz, mieszając trzepaczką.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Lekko pokryć obie strony każdego kromki chleba sprayem do gotowania.
Dodać chleb na patelni grillowej; gotować 3 protokół z każdej strony lub do tosty.
Dodaj wodę do dużej patelni, wypełniając dwie trzecie pełne; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium; dodać pozostałe 2 łyżki octu do patelni. Jajka rozbij na budyń. Gdy woda ostygnie do gotowania na wolnym ogniu, delikatnie wlać jajka na patelnię; gotować 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness. Ostrożnie wyjąć jajka z patelni za pomocą łyżki szczelinowej.
Umieść 2 plastry tostów na każdym z 4 talerzy.
Dodać rukolę do mieszaniny oleju; wrzucić. Ułóż około 1 szklanki mieszaniny rukoli na każdej porcji; posypać równomiernie boczkiem. Wierzch każdej porcji z 1 jajkiem.