Gotowane gruszki z syropem winnym
Gotowane gruszki z syropem przyprawionym winem to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Mieszanka wina, gruszek bosc, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Gotowane gruszki w przyprawionym czerwonym winie, Gotowane Gruszki Z Gotowanymi Przyprawami Fig, oraz Gotowane Gruszki Z Syropem Z Piernika.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 8 składniki w 3-quart kuchenka mikrofalowa bezpieczne danie; kuchenka mikrofalowa w wysokiej 5 minut lub do zagotowania mieszaniny.
Obrać i rdzeń gruszki, pozostawiając łodygi nienaruszone. Pokrój około 1/4 cala od podstawy każdej gruszki, aby siedzieć płasko.
Dodaj gruszki do kłusowniczego płynu; przykryć i mikrofalówka w wysokiej 10 minut, lub do miękkości.
Ostudzić w naczyniu 5 minut.
Gruszki wyjąć łyżką szczelinową; odstawić na bok.
Płyn mikrofalowy w wysokiej 5 minut lub do zmniejszenia do 1 filiżanki.
Umieść każdą gruszkę w płytkiej misce. Łyżka 1/4 szklanki sosu nad każdą gruszką.
Uwaga: poszukaj gruszek, które mają długie łodygi, aby uzyskać dramatyczną prezentację. Aby wyrzeźbić gruszkę, trzymaj ją w lewej ręce. Używając melonowego ballera, zrób trzy lub cztery szybkie kawałki gruszki od dołu. Resztki gruszek będą przechowywać w lodówce do 3 dni.