Golonka cielęca duszona z majerankiem: Stinco di Vitello

Golonka cielęca duszona z majerankiem: Stinco di Vitello
Duszona Golonka Cielęca z majerankiem: Stinco di Vitello to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 529 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cebulę, pomidory, majeranek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Golonka cielęca duszona z majerankiem: Stinco di Vitello, Duszona pierś Cielęca z cebulą i ziołami: Petto di Vitello con Cipolline e Mentuccia, oraz Stinco Bruce aidells (duszone i pieczone golonki wieprzowe).

Instrukcje

1
Opłukać i osuszyć golonki cielęce. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Goleń CielęcyGoleń Cielęcy
2
W holenderskim piekarniku wystarczająco dużym, aby pomieścić tylko cały trzon, podgrzać oliwę z oliwek, aż do samego palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Umieść trzonek w piekarniku holenderskim i równomiernie brązowym ze wszystkich stron.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Wyjąć trzonek na talerz i umieścić cebulę, seler, marchew, szałwia i 1 pęczek majeranku w holenderskim piekarniku i gotować, aż zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodać wino, sos pomidorowy i anchois i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
SardeleSardele
WinoWino
6
Dodaj trzonek i wróć do wrzenia. Obniżyć ogień na wolnym ogniu, przykryć szczelnie i dusić 2 godziny, lub piec w nagrzanym 350 stopni F. piekarnik na ten sam czas, lub do przetargu widelec.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć i podawać z brokułami lub szpinakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły
SzpinakSzpinak
8
Posypać pozostałymi liśćmi majeranku i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
9
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
11
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
TymianekTymianek
12
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
PomidorPomidor
SokSok
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn