Gofry Portobello z Syropem Balsamicznym
Przepis na Gofry Portobello z syropem balsamicznym można przygotować w około 45 minut. Za 1,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja zawiera 394 kalorie, 9 g białka i 25 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home wymaga pasków bekonu, proszku do pieczenia, tymianku i oleju rzepakowego. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 27%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Gofry z syropem z dwóch jagód, Balsamiczne steki Portobello i Gofry z ajerkoniaku z syropem cynamonowym.
Instrukcje
W małym rondlu połącz ocet i brązowy cukier. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zredukuje się do 1/3 szklanki. Na małej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Przenieś boczek i sok do małej miski; lekko ostudzić.
Dodaj masło i kozi ser; ubijaj, aż się zmiksuje.
Na dużej patelni podsmaż grzyby na oleju do miękkości; lekko ostudzić.
Umieść 1/4 szklanki grzybów w robocie kuchennym. Przykryj i przetwarzaj aż do bardzo drobnego posiekania. W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, tymianek, pieprz i sól. W drugiej misce połącz jajka, mleko, olej i posiekane grzyby; dodajemy do suchych składników, tylko do ich zwilżenia. Włóż pokrojone w kostkę grzyby.
Piec w nagrzanej gofrownicy według wskazówek producenta na złoty kolor.
Podawać z masłem z koziego sera i syropem balsamicznym.