Gofry kukurydziane z kremem lawendowym i świeżymi jagodami

Niebieskie gofry kukurydziane z kremem lawendowym i świeżymi jagodami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka proszku do pieczenia, cukru, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Lawendowy Crème Brûlée ze świeżymi jagodami, Sałatka z grillowanego kurczaka z fetą, świeżą kukurydzą i jagodami, oraz Sernik lody ze świeżymi jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, ubić razem mąkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.
Ubij jajka i maślankę, aż dobrze się wymieszają, a następnie wymieszaj z masłem.
Gotować w gofrownicy zgodnie ze wskazówkami producenta.
Podawać na gorąco z kremem lawendowym (przepis poniżej) i świeżymi jagodami.
Krem lawendowy. Gotować 1/4 szklanki ciężkiej śmietany do ubijania i skąpe 1/4 łyżeczki suszonej lawendy kulinarnej w małym rondlu na średnim ogniu do gorąca, ale nie wrzenia. Ochłodzić całkowicie, a następnie odcedzić. Wymieszaj kolejne 3/4 szklanki gęstej śmietany i 1 łyżkę cukru, a następnie ubijaj do miękkich szczytów. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.