Gofry

Gofry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj gofrów. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 12 i kosztuje 74 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, mąka do pieczenia Młyn Boba, Mąka z brązowego ryżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Wafle pełnoziarniste-bezglutenowe i wegańskie aka Wowwy Wafle, Gofry, oraz gofry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej gofrownicę zgodnie z instrukcją producenta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
2
Szczotkuj żelazko olejem lub spryskaj bezglutenowym, wegańskim sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
W średniej misce, ubić razem mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól, i guma ksantanowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Dodaj mleko ryżowe, 1/4 szklanki oleju kokosowego, nektar z agawy i wanilię (i chipsy czekoladowe, w razie potrzeby) i wymieszaj gumową łopatką do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Mleko RyżoweMleko Ryżowe
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
5
Na gofrową patelnię wlać od 1/3 do 1/2 szklanki ciasta i upiec do pożądanej formy (lub według instrukcji producenta).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Wyjąć gofry z patelni i podawać z syropem klonowym z agawy (i z odrobiną cukru pudru do gofrów czekoladowych). Powtórz z pozostałym ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Reprinted with permission from Babycakes Covers the Classics by Erin McKenna, © 2011 Clarkson Potter
8
Erin McKenna jest szefem kuchni i właścicielką Baby
9
Dodaj notatki moje notatki
10
edytuj moje notatki
11
zrobione
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn