Gofry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj gofrów. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 12 i kosztuje 74 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, mąka do pieczenia Młyn Boba, Mąka z brązowego ryżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Wafle pełnoziarniste-bezglutenowe i wegańskie aka Wowwy Wafle, Gofry, oraz gofry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej gofrownicę zgodnie z instrukcją producenta.
Szczotkuj żelazko olejem lub spryskaj bezglutenowym, wegańskim sprayem zapobiegającym przywieraniu.
W średniej misce, ubić razem mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól, i guma ksantanowa.
Dodaj mleko ryżowe, 1/4 szklanki oleju kokosowego, nektar z agawy i wanilię (i chipsy czekoladowe, w razie potrzeby) i wymieszaj gumową łopatką do połączenia.
Na gofrową patelnię wlać od 1/3 do 1/2 szklanki ciasta i upiec do pożądanej formy (lub według instrukcji producenta).
Wyjąć gofry z patelni i podawać z syropem klonowym z agawy (i z odrobiną cukru pudru do gofrów czekoladowych). Powtórz z pozostałym ciasto.
Reprinted with permission from Babycakes Covers the Classics by Erin McKenna, © 2011 Clarkson Potter
Erin McKenna jest szefem kuchni i właścicielką Baby
Dodaj notatki moje notatki