Gofry

Gofry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj gofrów. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 12 i kosztuje 74 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, mąka do pieczenia Młyn Boba, Mąka z brązowego ryżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Wafle pełnoziarniste-bezglutenowe i wegańskie aka Wowwy Wafle, Gofry, oraz gofry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej gofrownicę zgodnie z instrukcją producenta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
2
Szczotkuj żelazko olejem lub spryskaj bezglutenowym, wegańskim sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
W średniej misce, ubić razem mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól, i guma ksantanowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj mleko ryżowe, 1/4 szklanki oleju kokosowego, nektar z agawy i wanilię (i chipsy czekoladowe, w razie potrzeby) i wymieszaj gumową łopatką do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Mleka 2%1/2 łyżeczki Mleka 2%
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Mleko RyżoweMleko Ryżowe
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
Na gofrową patelnię wlać od 1/3 do 1/2 szklanki ciasta i upiec do pożądanej formy (lub według instrukcji producenta).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Wyjąć gofry z patelni i podawać z syropem klonowym z agawy (i z odrobiną cukru pudru do gofrów czekoladowych). Powtórz z pozostałym ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Reprinted with permission from Babycakes Covers the Classics by Erin McKenna, © 2011 Clarkson Potter
8
Erin McKenna jest szefem kuchni i właścicielką Baby
9
Dodaj notatki moje notatki
10
edytuj moje notatki
11
zrobione
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn