Gnocchi Ziemniaczane Bezglutenowe

Gnocchi Ziemniaczane Bezglutenowe
Gnocchi ziemniaczane bezglutenowe to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1032 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę ryżową, ziemniaki russet, mąka ryżowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gnocchi ziemniaczane bezglutenowe z boczkiem i bazylią Ragu, Gnocchi Bezglutenowe, oraz Wegańskie Gnocchi Bezglutenowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 204°. przekłuj ziemniaki kilka razy nożem i umieść na blasze do pieczenia. Pieczeń do miękkości, około jednej godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
2
Wyjąć ziemniaki z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
3
Ubić razem białą mąkę ryżową i słodką mąkę ryżową. Używając mieszanki mąki, mąka swój licznik. Obierz ziemniaki i przełóż przez ricer ziemniaki na blat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Białego RyżuMąka Z Białego Ryżu
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Ubij razem jajka i 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pokrojone świeże TruskawkiDodatkowe Pokrojone świeże Truskawki
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Polej ziemniaki. Mieszankę jajeczną przerabiać na ziemniaki za pomocą skrobaka lub widelca, aż ziemniaki zaczną się trzymać razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Dodatkowe Pokrojone świeże TruskawkiDodatkowe Pokrojone świeże Truskawki
6
Mieszanina będzie lepka.
7
Dodać jedną szklankę mieszanki mąki do mieszanki ziemniaków. Zacznij od urabiania mąki do mieszanki ziemniaków za pomocą skrobaka lub widelca. Gdy tylko ciasto zacznie się formować, zacznij wyrabiać ciasto ręcznie, aż cała mąka zostanie włączona. Ciasto powinno być twarde i nie lepkie. Jeśli tak, dodaj pozostałą mieszaninę mąki, około 1/4 szklanki na raz. (Możesz przetestować gnocchi, gotując mały garnek z wodą i gotując mały kawałek ciasta. Gnocchi powinny trzymać się razem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
8
Ciasto podzielić na ćwiartki. Następnie, pracując z nim, tnij każdą ćwiartkę na pół. Pozostałe ciasto przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Rozwałkuj każde ciasto ósme w kłodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Pokroić na kawałki wielkości kęsa. Kształt przez naciśnięcie małego wcięcia w każdym gnocchi lub toczenia gnocchi na widelcu lub desce gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
11
Przenieść w kształcie gnocchi do lekko białego ryżu mąki blachy do pieczenia. Gnocchi w kształcie można od razu zamrozić lub ugotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1
Umieść blachę do pieczenia wypełnioną gnocchi w zamrażarce. Gdy gnocchi są zamrożone, przenieść do plastikowej torby zamrażarki. Gnocchi można zamrażać do dwóch miesięcy. Gotuj zgodnie z zaleceniami below.To gotować: gotować duży garnek osolonej wody. Gotować połowę świeżego lub mrożonego gnocchi we wrzącej wodzie, aż unosić się, o cztery minuty. (Smak jednego gnocchi, aby upewnić się, że jest gotowane przez).
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
2
Wyjmij gnocchi z wody za pomocą skimmera i przenieś do miski lub garnka z sosem. Powtórz z pozostałymi gnocchi. Jeśli gnocchi należy trzymać dłużej niż chwilę, skropić olejem i wrzucić, aby zapobiec przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, NieodsączonychPuszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn