Gnocchi z pomidorami, bazylią i oliwkami

Gnocchi z pomidorami, bazylią i oliwkami
Jeśli chcesz dodać więcej Śródziemnomorski przepisy do twojego repertuaru, Gnocchi z pomidorami, bazylią i oliwkami mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 13g białka, oraz 15g tłuszczu. Za 1,28 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z Foodnetwork ma 17 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś oliwki, liście bazylii, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 51%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Gnocchi z pomidorami, bazylią i oliwkami, Makaron z Brie, pomidorami, oliwkami i bazylią, oraz Bruschetta z pomidorkami koktajlowymi, bazylią, oliwkami i fetą.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Pokrój upieczonego ziemniaka na pół i zgarnij miąższ do dużej miski; wyrzuć skórkę. Za pomocą widelca zetrzyj ziemniaki, sól i pieprz, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wymieszaj 3 łyżki jajka (Pozostałe jajko zachowaj do innego użytku).
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Posyp mąką mieszankę ziemniaczaną. Mieszaj, aż mieszanina utworzy ciasto. Ugniataj do uzyskania gładkości, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej podziel ciasto na 4 równe części.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Zwiń każdy kawałek między dłońmi a powierzchnią roboczą w linę o średnicy 1/2 cala (około 20 cali długości).
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
7
Pokrój ciasto na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
8
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na drewnianym wiosle z grzbietami lub na zębach widelca, aby utworzyć rowki w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
9
Zagotuj duży garnek osolonej wody na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dodaj gnocchi i gotuj, aż gnocchi wypłyną na powierzchnię, około 1 minuty. Kontynuuj gotowanie, aż gnocchi będą miękkie, o 1 do 2 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
11
Odcedź i zarezerwuj około 1 szklanki wody do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
12
Do sosu: na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj oliwki i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
14
Dodaj sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
15
Dodaj gnocchi na patelnię i mieszaj, aż się rozgrzeje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Przełóż do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Dodaj parmezan i bazylię. Delikatnie wymieszaj, aż wszystkie składniki zostaną pokryte, dodając zarezerwowaną wodę do makaronu w razie potrzeby, aby poluzować sos i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
ParmezanParmezan
BazyliaBazylia
SOSSOS

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór dla Gnocchi. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Piccini Chianti Classico z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Jasny Rubin z nutą fioletu. Śliwkowe, fioletowe nuty mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. Ekspansywny i żywy na podniebieniu, z utrzymującym się, aksamitnym uczuciem w ustach. Długie wykończenie jest zakopane w owocach.Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64ºF, fantastyczne z soczystymi czerwonymi mięsami, grillowane lub pieczone.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn