Gnocchi z brązowego masła ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi

Gnocchi z brązowego masła ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi
Gnocchi z brązowym masłem ze szpinakiem i orzeszkami pinii może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, masło, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gnocchi z brązowego masła ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi, Gnocchi z rumianym masłem z brokułami i orzeszkami piniowymi, oraz Orecchiette W Brązowym Maśle Z Prażonymi Orzeszkami Piniowymi, Kaparami I Cu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować gnocchi zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
SólSól
2
Masło rozgrzać w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać orzeszki piniowe do patelni; gotować 3 minuty lub aż masło i orzechy są lekko rumiane, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
MasłoMasło
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać czosnek do patelni; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj gnocchi i szpinak na patelnię; gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie, stale mieszając. Wymieszać z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GnocchiGnocchi
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan

Wyposażenie

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla Gnocchi. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn