Gnocchi Pomodoro
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Gnocchi Pomodoro. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 1077 kalorii, 30g białka, oraz 54g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, płatki chile, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gnocchi Pomodoro, Gnocchi Z Sosem Pomodoro, oraz Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Aby zrobić sos: wyjmij pomidory z puszki, pokrój na pół i usuń nasiona. Pomidory pokroić na małe kawałki i zarezerwować sok. W rondlu dodaj oliwę z oliwek i czosnek i smaż przez 1 minutę.
Dodaj pomidory, sól, pieprz i chili i doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu przez 5 protokół. W razie potrzeby dodaj zarezerwowany sok.
Dodaj bazylii. Zakończ kremem.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Pieczemy ziemniaki przez około 1 do 1 1/2 godziny, aż będą miękkie. Zgarnij każdy ziemniak ze skóry do miski do mieszania. Ziemniaki rozgnieść na drobną konsystencję.
W osobnej misce połącz żółtka, stopione masło, sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
Do ziemniaków dodać masę jajeczną i wymieszać.
Dodać mąkę do mieszaniny, 1 szklanka na raz, i wymieszać, aż będzie gładka.
Scoop się i zrobić palec wielkości rolki na mąki pokładzie.
Pokroić nożem na kawałki wielkości kęsa.
Rolka każdy kawałek z tyłu widelca do formy okrągłe. Na patelni zamrozić, aż będzie wystarczająco twardy, aby go obsłużyć i włożyć do torebek wielkości porcji.
Napełnij duży garnek wodą i dodaj szczyptę soli i zagotuj. Wrzuć gnocchi do wrzącej wody 3 lub 4 na raz, aby woda nie przestała wrzeć. Gnocchi jest gotowy, gdy unosi się na górę.
Odcedzić gnocchi i czerpak do miski i dodać sos.
Dodać świeży parmezan i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.